A Látás hónapja programsorozat az idén a szem védelmével, egészségének megőrzésével foglalkozik – közölte Szabadi Zsolt, a kampányt szervező Magyar Látszerész Szövetség elnöke.

Október 31-ig 306 vizsgálati pont és optikai szaküzlet várja ingyenes látásellenőrzésre és szaktanácsadásra az érdeklődőket. A kampány idei mottója: Fontos a látásom. A digitális eszközök által kibocsátott kék fény elleni védelem idén is kiemelt témája a kampánynak. E téren különösen fontos a megelőzés, mivel az okostelefonok, táblagépek, számítógépek és tévékészülékek káros hullámhossztartományt sugároznak a retinára – hangsúlyozta Szabadi Zsolt.

Fontos a rendszeres szűrés
A kampány során nagy hangsúlyt kapnak a progresszív lencsék is, ezek ugyanis a legmodernebb és legkomplexebb optikai megoldások. Az ingyenes látásvizsgálaton részt vevők között idén értékes lencséket, ajándékokat és egy kétszemélyes wellness hétvégét is kisorsolnak a kezdeményezésben résztvevő kiemelt optikák.

Évről évre egyre többen vesznek részt a programhoz kapcsolódó látásvizsgálatokon – mondta Polgár József, a kampányban résztvevő egyik kiemelt optika szakreferense A szűrés kiemelten fontos és minden korosztálynak ajánlott. Különösen 40 év felett javasolt az ellenőrzés, mert ebben a korban már magasabb a szürke hályog kialakulásának kockázata. A látáskorrekció hiánya pedig komoly tünetekkel, például fáradékonysággal, fejfájással és fényérzékenységgel is járhat.

A külvilágból érkező információk 85 százalékát a látás érzékszerve továbbítja, ezért nagyon fontos, hogy megóvjuk szemünk egészségét. A Látás hónapjához kapcsolódó optikák listája megtalálható a program oldalán.

forrás: www.hazipatika.com