BOLFO NYAKÖRV BOLHA ÉS KULLANCS ELLEN


 

Bolfo bolha és kullancsirtó nyakörv kutyák és macskák részére. A nyakörv bolhák ellen 4 hónapig hatékony, a kullancsok elleni hatás 10 hétig tart.

1, Az állatgyógyászati készítmény neve:
– 38 cm-es Bolfo nyakörv kistestű kutyák és macskák részére A.U.V.
– 70 cm-es Bolfo nyakörv nagytestű kutyák részére A.U.V.

2, Hatóanyagok és egyéb összetevők megnevezése:
Hatóanyagok: 98,71 mg/g propoxur

3, Javallatok:
Kutya és macska bolha és kullancs fertőzésének megelőzésére és megszüntetésére.

4, Ellenjavallatok:
– Ne alkalmazza szoptató állaton.
– Ne alkalmazza 3 hónaposnál fiatalabb kölykön.
– Ne alkalmazza nagyfelületű bőrsérülés esetén.
– Ne alkalmazza beteg, vagy lábadozó állatokon.
– Nem alkalmazható a hatóanyagokkal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

5, Mellékhatások:
A nyakörv felhelyezését követőe első napokban az arra érzékeny állatoknál bőrérzékenység, enyhe viszketés léphet fel.
Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvosát!

6, Célállat fajok:
– 38 cm-es nyakörv: kutya és macska
– 70 cm-es nyakörv: kutya

7, Adagolás, alkalmazási mód(ok) célállat fajonként:
A nagyobb méretű (70 cm) nyakörv 10-40 testtömeg kg közötti kutyáknak, míg a kisebb méretű (38 cm) 10 testtömeg kg alatti kutyáknak és macskáknak ajánlott.
Válasszuk ki az állat testsúlyának megfelelő nyakörvet, majd vegyük ki a védőcsomagolásból. Tegyük a feltekert nyakörvet szabaddá. Lazán helyezzük fel az állat nyakára, és a nyakörv végét dugjuk át a bújtatón. Jó felhelyezésnél a nyak bőre és a nyakörv között kétujjnyi hely marad.

8, A helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat:
A Bolfo nyakörv a bolhák és kullancsok ellen csak folyamatos viselés mellett hatékony. A nyakörv a feltétel után 24 órával fejti ki hatását. A hatékonyság szintjét és időtartamát befolyásolja az állat szőrzetének állapota és hosszúsága, az állat aktivitása, a fertőzöttség mértéke. A nyakörv a bolhák ellen 4 hónapig hatékony, a kullancsok elleni hatás 10 hétig tart.
A kutyán található bolhák a nyakörv felhelyezése után néhány óra alatt elpusztulnak. A vért szívó kullancsok megközelítőleg egy nap alatt pusztulnak el. Az elpusztult kullancsok leesnek, vagy könnyen eltávolíthatóak. Ritkán előfordul, hogy a nyakörv viselése alatt kullancs kerül az állatra. Ezek azonban csak rejtőznek a bőrön, majd leesnek általában vérszívás nélkül.
Az elhanyagolt, csapzott, zsíros szőrű állatokat ajánlatos a nyakörv feltétele előtt megfüröszteni. A nyakörv vízálló, de az állat fürdetése előtt célszerű levenni.

9, Különleges tárolási előírások:
– Gyermekek elől gondosan el kell zárni!
– Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolást nem igényel.
– Csak a dobozon feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A fóliatasak felbontása után azonnal fel kell használni.

10, Különleges figyelmeztetés(ek):
Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések.
A nyakörvet viselő állatokat ne engedjük kisgyermek közelébe. Kerüljük a közvetlen érintkezést a nyakörvvel. Viseljünk kesztyűt a felhelyezéshez. Az állaton lévő nyakörvet ne érintsük. A nyakörv felhelyezését követően bő vízzel alaposan mossunk kezet. A nyakörv darabjának véletlen lenyelése esetében pupilla szűkület, hányás, nyálzás, hasmenés léphet fel, ez esetben azonnal forduljon állatorvoshoz. A propoxur ellenszere az atropin-szulfát.
Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt vemhesség idején. Kizárólag a kezelést végző állatorvos által elvégzett előny/kockázat elemzésének megfelelően alkalmazható.
Ne alkalmazza szoptató állaton.
A nyakörv viselése alatt ne kezelje az állatot más külső élősködő elleni szerrel.
A készítmény gyógyszerformája miatt túladagolás nem lehetséges.

11, A fel nem használt készítmény vagy hulladékának kezelésére, megsemmisítésére vonatkozó utasítások, (amennyiben szükségesek):
A készítmény fel nem használt maradékát, valamint a kiürült csomagolóanyagot a veszélyes hulladékokra vonatkozó hatályos jogszabályok szerint kell megsemmisíteni. Ez a készítmény nem kerülhet természetes vizekbe, mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre.

12, A használati utasítás utlosó jóváhagyásának dátuma:

  1. november 30.