Foresto 1,25 g + 0,56 g nyakörv macskáknak és kutyáknak ≤ 8 kg A.U.V.
Foresto 4,50 g + 2,03 g nyakörv kutyáknak > 8 kg A.U.V.
imidakloprid és flumetrin

A Foresto® nyakörv távol tartja és pusztítja a kullancsokat, továbbá pusztítja a bolhákat.

A Foresto® nyakörv egyszerűen, érintkezés révén fejti ki hatását, vagyis az élősködőknek nem kell előbb megcsípniük a kutyát ahhoz, hogy a hatóanyag végezzen velük.+* Ez kevesebb kellemetlenséggel jár a kutya számára, és csökkenti a paraziták által terjesztett betegségek kockázatát is. Ne aggódjon, védelmezze kutyáját: a bolhák és kullancsok problémájára végre kezében (pontosabban a kutya nyakán) lehet a megoldás!

A nyakörv folyamatosan, alacsony dózisokban bocsátja ki a hatóanyagokat, így kutyájának akár 8 hónapon át is védelmet nyújthat a bolhák és kullancsok ellen. A szagtalan és vízálló Foresto® nyakörv egyszerű és akár nyolc hónapig tartó megoldás lehet házi kedvencének a bolhák, kullancsok ellen.Miért válassza kutyájának a Foresto® nyakörvet?

  • Akár 8 hónapon át is védelmet nyújthat a bolhák és kullancsok ellen.
  • Érintkezés útján pusztítja a bolhákat, és távol tarthatja, valamint pusztítja a kullancsokat is, mielőtt azok megcsípnék kedvencét.*
  • Vízálló.
  • Szagtalan.

A polimermátrixba integrált két hatóanyag – imidakloprid és flumetrin – lassan, fokozatosan jut be a kutya bőrébe és bundájába. A nyakörvnek köszönhetően egy láthatatlan védőréteg alakul ki, amely elriasztja a kullancsokat (ez az úgynevezett repellens vagy táplálkozás ellenes hatás), valamint pusztítja a hatóanyaggal érintkező kullancsokat és bolhákat.

Hogyan kell felhelyezni a kutyára a Foresto® nyakörvet?
  1. Közvetlenül használat előtt távolítsa el a nyakörv védőcsomagolását.
  2. Tekerje ki a nyakörvet, és a belső feléről szedje le az esetlegesen ott maradt műanyag összekötő kapcsokat.
  3. Helyezze a nyakörvet a kutyája nyakára, de ne túl szorosan (ha két ujját kényelmesen be tudja csúsztatni a pánt és az állat nyaka közé, akkor jó).
  4. A túllógó pántot bújtassa át az övbújtatón, és a fennmaradó részből vágjon le egy akkora darabot, hogy egy 2 cm-es rész lógjon ki a bújtatóból.
  5. Időnként ellenőrizze a nyakörvet, és ha szükséges, igazítsa meg, különösen, ha növésben levő kölyökről van szó.

Gondosan tanulmányozza át a termék használati utasítást! Kérjen állatorvosától további felvilágosítást!

Foresto® L

Foresto® S

Hivatkozások:

+ Mehlhorn és al. Parasitol Res (2001) 87:198-207, az adatok a hatásmechanizmusra vonatkoznak, nem az élősködők elpusztításának gyorsaságára, valamint mindez nem jelenti azt, hogy a paraziták teljesen képtelenné válnának a vérszívásra.

* Teljes mértékben nem kizárható, hogy a kezelés után egyetlen kullancs sem tud majd megkapaszkodni az állat bőrében, ezért kedvezőtlen körülmények között előfordulhat, hogy a háziállat elkap egy kullancsok által terjesztett betegséget.