Az asztma járványos méreteket öltött manapság. Magyarországon évente 20 ezer új beteget diagnosztizálnak. A jó hírek? A Buteyko módszer, az asztma alternatív kezelése lehet, amely akár online is megtanulható –  légzési technikákon alapul, biztonságos, természetes és bizonyított javulást  kínál. 

A tudósok egyetértenek abban, hogy a tüdő hörgőgörcsének egyik fő oka az alacsony CO2-szint. Leegyszerűsítve, a Buteyko légzési technikák segítenek az embernek gyorsan normalizálni a CO2-szintet a tüdőben, aminek következtében a hörgők fala ellazul, és megnyitja a légutakat. A hiperventiláció helyett, amit az asztmások azért tesznek, hogy több levegőhöz jussanak, a Buteyko-módszer megtanítja, hogyan lélegezzen kevesebbet. Bár ez ellentmondóan hangzik, ha az emberek kevesebb levegőt vesznek be, az asztma tünetei csökkenthetők vagy teljesen megszűnhetnek.

A Buteyko-módszer megmutatja, hogyan alkalmazhat életmód-módosításokat, amelyek az egészséges légzést támogatják, hogyan lehet megállítani a köhögési rohamot és megelőzni a köhögési rohamokat alvás közben, hogyan lehet helyreállítani a normális légzést hirtelen asztmás roham során az inhalátor nélkül, és hogyan térhet vissza. egészséges testmozgásra, az asztmás rohamtól való félelem nélkül. Jól hangzik, nem?

Asztma kezelési alternatíva
Amikor az emberek az “alternatív kezelés” kifejezést hallják, gyakran egy gyakori egészségügyi állapot nem bizonyított vagy nem tesztelt megközelítésére gondolnak. A szabadalmaztatott Buteyko módszer az asztma kezelésére egyik sem. A Buteyko-módszert jelentős klinikai vizsgálatok során tanulmányozták, lektorált orvosi folyóiratokban írtak róla, és orosz orvosi egyetemeken tanítják. Orvosok fejlesztették ki, és több mint öt évtizede gyógyítja az asztmás betegeket Oroszországban.

Ennek ellenére sok asztmás beteg és orvosa nem ismeri a Buteyko-módszert, az asztma nem gyógyszeres gyógymódját, amely rendkívül hatékony és nincs mellékhatása. A Buteyko-módszer most egyre nagyobb teret hódít. Még a New York Times egészségügyi írója, Jane Brody is, aki azt mondja, hogy ritkán foglalkozik “alternatív kezelésekkel”, dicséretet írt róla.

A lehetséges előnyök között szerepel:

  • Ártalmatlan. A légzéstechnika ártalmatlan, ha egy jól képzett Buteyko szakember utasításai szerint gyakorolják.
  • Péznt spórolhatsz vele. Miután megtanulta a Buteyko-módszert egy szakembertől, egy személyre szabott tanfolyamon, egy webináriumon vagy egy hétvégi workshopon, kevesebbet költ az orvosi számlákra, és keveset vagy semmit sem költ gyógyszerekre.
  • Segít a gyógyszerek csökkentésében. Miután a betegek elsajátították a légzőgyakorlatokat, a legtöbbjük csökkentheti vagy teljesen megszüntetheti az asztma elleni gyógyszereit, beleértve a szteroidokat is, amelyek hosszú távon káros mellékhatásokkal járnak (természetesen orvosukkal való konzultáció után).
  • Megváltoztatja az érzéseidet. Az asztmás betegek, akik megtanulják a Buteyko-módszert, természetesen kevesebbet esznek, egészségesebbnek érzik magukat, és kevesebb alvásra van szükségük. Energikusan ébrednek, szívesebben töltik idejüket edzéssel, és kevesebb köhögést, tüsszögést és légzési problémát tapasztalnak.
  • A módszer gyakorlói visszakapják az irányítást. A Buteyko-módszer lehetővé teszi a köhögési roham teljes ellenőrzését, ellazulását az asztmás rohamban, így visszanyerheti a levegőt, és elkerülheti a pánikot, ha valahol az inhalátor nélkül tartózkodik.
  • Hozzájárul az általános egészséghez. Mivel a Buteyko légzéstechnikák visszaállítják a CO2-szintet a tüdőben, pozitív hatással vannak az immunrendszerre és az anyagcsere-rendszerre. Az emberek felfedezik, hogy jobban érzik magukat, kevesebbszer van megfázásuk vagy influenzájuk, és enyhülnek az olyan tünetek, amelyekről nem is tudták, hogy összefüggésben állnak egymással, mint például a fáradtság, depresszió, az ízületi fájdalom és az ekcéma.

Miután megtanultad a Buteyko módszer technikáit egy képzett Buteyko oktatótól, azonnali enyhülést hozhat a köhögés, az orrdugulás, a légszomj és a légzésképtelenség miatti pánik tüneteiben. A legjobb az egészben, hogy a Buteyko-módszer elég egyszerű ahhoz, hogy még a gyerekek is megtanulják. Csak gyakorlás kell hozzá.